logotype
deco
img1
img2
img3

Pilot afval scheiden op school

RD Maasland helpt scholen met gescheiden afvalinzameling. Het gaat dan om het scheiden van PMD (plastic verpakkingen, metaal en drinkpakjes), GFT, papier en restafval. Scholen besparen dankzij de gratis inzameling van de fracties PMD, GFT en papier op de kosten voor het restafval (plaatsen kleinere container of minder frequente inzameling).

De pilot bestaat uit drie onderdelen

  • Uw school scheidt het afval in de fracties PMD, GFT, papier en restafval. U ontvangt hiervoor gratis afvalbakken. Het afval wordt op dezelfde data opgehaald als bij de huishoudens dichtbij uw schoollocatie.
  • Uw school ruimt een deel van de schoolomgeving op om te voorkomen dat afval zwerfvuil wordt. Hiervoor ontvangt u opruimmaterialen en een vergoeding die u vrij kunt besteden.
  • Bij de introductie van de afvalbakken komt ‘Astronaut Thijs’ in de klas voor een korte les rond afvalscheiding. Ook kunt u deelnemen aan de afvallessen Teutemien & Mienemuis, Sloddervos & Schetebreed en Arthur Wereldbol.   


Startpakket

Voor de introductie van het afval scheiden en zwerfvuil ruimen kunt u een aantal posters downloaden. Daarnaast ontvangt u stickers voor op de afvalbakken, een afvalspel om in de klas te spelen en afvalboekjes voor de leerlingen (vanaf groep 5).


Waarom meedoen met afval scheiden op school?

  • Leerlingen zijn thuis al gewend om het afval te scheiden. Logisch vervolg is dat ze het afval op school ook scheiden;
  • Vanuit educatief oogpunt is het goed dat leerlingen weten dat veel afval bestaat uit grondstoffen die gerecycled kunnen worden;
  • Uw kosten voor afvalverwijdering gaan veelal naar beneden omdat u minder restafval heeft.


Interesse?

Heeft u interesse in de pilot afval scheiden? Vul dan het aanmeldformulier in. Wij nemen dan contact met u op voor een afspraak.

Contactgegevens
(verplichte velden)

Naam school 

Plaats

Contactpersoon

Telefoonnummer

Emailadres