logotype
deco
img1
img2
img3

Opruimen

Organiseer een opruimactie en ruim samen met de leerlingen het schoolplein en de schoolomgeving op. Kijk op www.nederlandschoon.nl/wat-jij-kan-doen voor handige tips, zoals:

  • Ga in de klas 'Aan de slag met afval' met de nieuwe digitale lesmodule van Nederland Schoon over zwerfafval en recyclen van afval.
  • Speel het online spel 'Zwerfafval Battle' met een quiz voor de hele klas (groep 5 t/m 8).
  • Zing samen met uw leerlingen het zwerfafval 'Supporterslied' en maak er een swingende opruimactie van.
  • Meld uw opschoonactie aan en wordt 'Supporter van Schoon'. Geschikte opruimmaanden zijn maart (landelijke opruimactie) en september (Keep it clean day).
  • Bestel het gratis lespakket 'Zwerfafval mooi niet' voor de groepen 1 t/m 8. Het lespakket bevat docentenhandleidingen, kleurrijke werkbladen voor de groepen 1 t/m 4 én digitale lesmodules voor de groepen 5 t/m 8.
  • Op scholen in de gemeente Maasgouw kan de afvalmascotte 'Schone Lei' meehelpen met opruimen. Stuur daarvoor een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel met (0475) 85 25 00. De gemeente Maasgouw bekijkt dan wat Schone Lei voor u kan doen!

Afval ophalen

Gratis het ingezamelde afval laten ophalen door RD Maasland? Vul de gegevens hieronder in en verstuur. Geef ook het aantal deelnemende leerlingen aan de opruimactie door. Zij ontvangen dan een kladblokje van RD Maasland.

Contactgegevens
(verplichte velden)

Naam school 

Plaats

Contactpersoon

Groep

Aantal leerlingen

Telefoonnummer

Emailadres

Datum opruimactie

tijdstip

Ophalen afval op

Lespakket in de klas behandeld